aug
17

Napi esküvői tanács:

 

Egyre gyakrabban találkozok olyan pénzkidobással, mikor szegény pár szemét kiszúrják "bullshit" szolgáltatással.

Nem az új szolgáltatásokkal van probléma, vagy a gomba mód szaporodó esküvőszervező/műkörmös tanfolyamról kieső szolgáltatók lelkesedésével, annál inkább a szakmai alázat hiányával, és a rutintalanságukkal.

Ezért egyik legfontosabb feladatomnak tartom a közeljövőben, hogy a párok tudják, hogy mi a különbség a vőfély, ceremóniamester, esküvőszervező között.

 



Vagy legalább tudják azt, hogy az én szolgáltatásaimba mi tartozik bele alapból, felár nélkül.

Sok tízezer forintot megspórolhatsz, ha nem hagyod, hogy a ceremóniamestered munkáját logikátlanul átvegye az esküvőszervező, vagy más "szolgáltató".

Ha az esküvőszverveződ még kezdő (lehet tehetséges és rendes), de ha ő azt tanulta, hogy egy megmentő aki a gonosz szolgáltatóktól megvéd, akkor jelezzen a vészcsengő, mert a nap egységét veszélyezteti.

A ceremóniamester és a vőfély feladata (nálam legalább is) a nap forgatókönyvének és időbeosztásának megtervezése és betartása, valamint a kiegészítő eszközök tárgyak szétosztása, helyrerakása stb., valamint a többi szolgáltató koordinálása egészen éjfél utánig.
 

Láttam már olyan, hogy 20 csoki kiosztásáért vagy konfettiágyú kilövéséért 60-80 ezret fizetett ki a pár, amit a vőfély / ceremóniamester alapból elvégez.

Az esküvőszervező az előkészületekért, szolgáltatóválasztásért felel, és, hogy pár kiegészítő ott legyen a helyszínen.

 Az esküvői világ sajnos már egy ipar, de egyben egy család is. A szolgáltatók egymást is ajánlják. Egymást, akikkel szakmailag és emberileg is tudnak azonosulni.
Mindenki tudja a helyét és rugalmasan áll elé az új trendeknek és kívánságoknak.
 

Tehát mielőtt segítőt választasz, alaposan járd körül, kinek mi a feladata és feladatköre!!


A bejegyzés trackback címe:

https://lagziguru.blog.hu/api/trackback/id/tr722229136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása